Г-н Кейдж, защо си сменихте името?  Трябваше да преоткрия себе

...
Г-н Кейдж, защо си сменихте името?  Трябваше да преоткрия себе
Коментари Харесай

Никълъс Кейдж: Понякога е добре да бъдеш мразен



Г-н Кейдж, за какво си сменихте името?

 

Трябваше да преоткрия себе си. Все още съм законно Никола Копола, само че съм Никълъс Кейдж. Обичам фамилията си и всичките им достижения, само че като млад артист, който влиза в кастинг офиси, не можех да го махна от себе си. Трябваше да се съсредоточа върху ролята и прослушването, а имаше напън поради името ми. Веднага откакто влязох  под ново име и те не знаеха, че имам връзка; и получих ролята, си споделих: " Наистина мога да направя това ". Почувствах се освободен. Това ми даде свободата да се трансформира в това, което желаех да бъда в фантазиите си.

 

Странно е, че говорите за избавление, когато името, което сте избрали, е Кейдж.

 

Иронично е, не съм го мислил по този метод. Търсех име, което е неповторимо, само че просто. Исках екзотично име, което е малко и сладко; и Кейдж ми изглеждаше такова. Том Круз смени името си, а също ми хареса авангардният композитор Джон Кейдж.

 

Получихте самопризнание за актьорската си игра, като даже спечелихте Оскар за най-хубав артист, само че вършиме и доста филми за " попкорн ". Това модел ли е?

 

Да, това беше по модел. Исках да разчупя малко калъпа. Четох книги на Станиславски и се интересувах от концепцията да не се постанова да се забиваш в един жанр: реализъм, фотореализъм. Обичам да го разбърквам малко във връзка с презентацията си. Мога да бъда спокоен в един персонаж, само че мога да направя и по-голямо нещо.

 

Какво ще кажете на хората, които подлагат на критика стила ви и го назовават преиграване?

 

Не постоянно съм бил посрещан с благодарност, само че това е хубостта на предизвикването: би трябвало да се придържате към убежденията си. Мисля, че в случай че някой направи нещо в действителност неповторимо и автентично, има възможност да бъде подложен на критика. Много от моите герои в предишното бяха мощно подложени на критика за това, че са разнообразни, като Едвард Мунк и Стравински. Това са хора, които са счупили калъпа.

 

Трудно ли ви е да поддържате тази позиция през годините?

 

Спомням си, когато се занимавах с Moonstruck и желаех да приказвам като Джийн Маре в " Красавицата и звяра " - (с бездънен, чакълест глас) той имаше характерен акцент и гласът му беше доста тежък - и аз мислех за моя темперамент като вълк, който приказва с ръмжене. И по този начин приказвах във филма; и ми се обади режисьорът Норман Джуисън и сподели: " Николас, нещата по този начин не работят ". Тогава започнах да слушам имена на други артисти и си помислих, че ще ме уволнят. Трябваше бързо да оставя Жан Марае.

 

източник: The Talks

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР